Over ons

Loes de Bruin en Rebecca de Kort begonnen in december 2014 met het oppassen op een groep honden vanuit een aanvraag via school (Aeres Hogeschool Dronten - Diergezondheid en Management). Deze groep honden bestond meestal uit een groep van gemiddeld zes honden welke uit Spanje kwamen en in Nederland op zoek waren naar een nieuw huis. Het oppassen is zo goed bevallen dat er een Facebookpagina is opgericht om op meer honden te kunnen passen. Al snel kwamen er wat blije honden bij, tot ook andere dieren aan dit rijtje werden toegevoegd. Paarden, kippen, konijnen, hamsters en katten. Zolang Loes en Rebecca konden, wilden ze met alle liefde op de beestjes passen. En die liefde voor dieren is er bij deze twee meiden altijd al geweest!

 

Na het starten van de Facebookpagina en het uitbreiden van de diensten is ook deze site gemaakt. De visie van Dierenoppas Loes & Rebecca is om dierenoppas op maat te leveren, waarbij dier én eigenaar centraal staan. 

 

Loes

Begin 2018 heb ik mijn bachelor Diergezondheid en Management aan de Aeres Hogeschool in Dronten gehaald. Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages moeten lopen. Onder andere als dierverzorger en productontwikkelaar bij Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA), als managementassistent bij Pet Sitters Australia (PSA), als marketingassistent bij Dierenkliniek Vondelpark en voor mijn afstudeerstage bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep als praktijkmanager. Vanaf 2018 werk ik parttime als Office Administrator bij Recypack BV.

Tijdens mijn studie en in combinatie met de al bestaande liefde voor dieren ben ik begonnen met het fotograferen van wat ik leuk vind, namelijk honden, katten, konijnen en knaagdieren. Van groot tot klein, ik vind het heerlijk om te doen. Daartoe ben ik mij verder in het fotograferen gaan verdiepen en heb ik in 2017 de basiscursus Dierenfotografie I en II gevolgd bij Cursuscentrum Barneveld. Ik hoop in de toekomst een eigen thuisstudio te kunnen bouwen waar ik mooie portretten van dieren kan schieten.

Thuis heb ik een onwijs lieve teckel Yuma rondlopen en in de tuin huppelen twee schattige konijntjes Bram en Belle. 

Rebecca

Ik heb net als Loes de opleiding Diergezondheid en Management gedaan. Ook ik heb mijn diploma in 2018 in ontvangst mogen nemen. De stages die ik tijdens de opleiding heb gelopen, waren bij Stichting Dierentehuis Flevoland en Martin Gaus Dierenhotel Lelystad, Springhill Farm Riding Stables in Wales, Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) en Dierenkliniek de Dierenbus in Lelystad. Na deze opleiding ben ik gestart met de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent bij Aeres Trainingcentre Barneveld waar ik (hopelijk) in 2020 mijn diploma zal halen. Vanaf 2018 ben op oproepbasis werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek de Dierenbus in Lelystad, waar ik het onwijs naar mijn zin heb. Naast het oppassen en werken in de dierenkliniek vind ik het enorm leuk om te hockeyen. Dit doe ik al van jongs af aan en ik ben dan ook drie keer per week op het veld te vinden. Ook tover ik mijn hamsterhok graag om tot een waar landschap. Hamsterscaping wordt dat genoemd. Daar kan ik gerust twee uur mee bezig zijn. Ik geef dan ook tips over het houden van hamster. Verder ga ik graag naar dierenevenementen, zoals Animal Event, met mijn hond Oscar. Oscar is trouwens een van de vier Chihuahua's die mijn huis samen met vijf Maine Coons compleet maakt. 

 

Tijdens de opleiding Diergezondheid en Management werd aandacht geschonken aan verschillende aspecten van diergezondheid. Beide dames hebben een praktijkweek gevolgd waarbij het hanteren van vogels, reptielen, amfibieën, honden, katten, knaagdieren en konijnen aan bod kwam. Hier is ook het houden van deze verschillende dieren aan bod gekomen. Ook is er een theoriecursus dieren EHBO gevolgd voor honden, katten en paarden. Hierbij is er een praktijk reanimatie cursus voor honden en katten gevolgd.